Hvit og grønn asparges med hollandaise

Hvit og grønn asparges med hollandaise

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Asparges finnes i både hvit og grønn. Denne retten passer godt som forrett. Litt oppskåret spekeskinke er kjempegodt til.
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise

Fremgangsmåte

Klare smøret

  • Varm smøret i en liten kjele på svak varme uten å koke.
 Smøret vil skille seg. Det er det klare smøret vi skal bruke. Hell det forsiktig av i en bolle og sett til side.
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.

Asparges

  • Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesen. Skrell de fra midten og ned. Bruk en stor kjele og kok opp rikelig med vann og salt.
  • Ha aspargesen i vannet og kok i ca. 5 minutter.
  • Server aspargesen straks. Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering. Anrett med skinke på toppen, og noe grønt til pynt.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest