Hvit og grønn asparges med hollandaise
Til oppskriften

Hvit og grønn asparges med hollandaise

Asparges finnes i både hvit og grønn. Denne retten passer godt som forrett. Litt oppskåret spekeskinke er kjempegodt til.
20-40 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaise

Fremgangsmåte

Klare smøret

  • Varm smøret i en liten kjele på svak varme uten å koke.
 Smøret vil skille seg. Det er det klare smøret vi skal bruke. Hell det forsiktig av i en bolle og sett til side.
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i.
  • Smak til med salt og nykvernet pepper.

Asparges

  • Skjær av de nederste 2–3 cm av aspargesen. Skrell de fra midten og ned. Bruk en stor kjele og kok opp rikelig med vann og salt.
  • Ha aspargesen i vannet og kok i ca. 5 minutter.
  • Server aspargesen straks. Hold sausen varm og hell den over aspargesen ved servering. Anrett med skinke på toppen, og noe grønt til pynt.
Print