Hvitløk og pepperpaté

Hvitlok og pepperpaté
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Hvitløk og pepperpaté

Å lage sin egen patè før jul er for mange blitt en tradisjon. Med en god grunnoppskrift kan man eksperimentere med smakstilsetninger og komponere sin helt egen spesielle julepatè, limited edition. I denne oppskriften har vi krydret med hvitløk og ulike peppersorter. En nydelig patè som hører med på den store julefrokosten.
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
  • Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
  • Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
  • Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
  • Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
  • La patéen bli kald i formen.
  • Lag aspic etter anvisning på pakken. Avkjøl, til den er nesten stivnet. Pynt patéen med aspic og rosèpepper. Skal patéen fryses må den pyntes etter at den har tint.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken