Meny
Hvordan-grille-flintstek-
En flintstek rekker normalt til to personer og blir saftig, mør og smakfull om du griller den riktig. Lag noen snitt i svoren slik at den ikke krøller seg under grilling. Dette gjelder for både naturell og marinert utgave.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
 • Tørk av flintsteken med litt kjøkkenpapir.
 • Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden/svoren på flintsteken, slik at du unngår at den krøller seg under grilling.
 • Krydre med salt og pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle flintsteken med litt olje på begge sider.
Mange liker å krydre flintstekene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.
 • Grill flintsteken på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg den til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge, sett om mulig på lokk og grill i ytterligere 10-15 minutter. Snu ofte for jevnt resultat. Pensle evt. med en grillsaus eller glaze når det nærmer seg servering.
 • Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».
 • Del flintsteken i 2 eller 4 stykker og spis den som en biff, eller skjær den i skiver som en stek.
Server flintsteken med godt tilbehør, som for eksempel en god potetsalat, mais, grillede småtomater og hjemmelaget BBQ-saus.
  Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen

  Share on facebook
  Share on pinterest
  Share on email

  Populære oppskrifter