Hylleblomst og appelsindram

Hylleblomst og appelsindram

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Lag din egen spennende dram av blomstrende svarthyll – spennende å servere til skalldyr, eller som basis i coctails. Du kan også lage likør ved å tilsette sukker etter at drammen er silt.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruk en saks og klipp av de tykkeste stilkene på blomsterkronene. Fyll et rengjort glass med blomster.
  • Vask appelsinen godt i lunkent vann (bruk gjerne litt oppvaskmiddel og skyll godt) og skrell av det gule skallet med en potetskreller. Ha skallet i glasset og hell over vodka. Skru på lokk.
  • Sett glasset mørkt i 4-5 dager. Snu det gjerne et par ganger per dag.
  • Sil vodkaen gjennom sileklede eller et kaffefilter. Ønsker du dram, er den ferdig og kan helles tilbake på flasken.
  • Ønsker du likør, tilsetter du ca 1 ½ dl sukker og rører til det er oppløst før du heller det på flaske.
  • Oppbevar mørkt – sollys vil påvirke fargen.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest