Hylleblomstsaft

Hylleblomstsaft

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Har du en svarthyll i hagen, så benytt sjansen til å lage verdens beste saft! Svarthyllen blomstrer noen korte uker rundt sankthans, men saften skaper sommerstemning hele året.
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rist forsiktig på hylleblomstkronene slik at eventuelle insekter faller ut. Ha blomstene i en godt rengjort bøtte eller annen stor beholder. Det er ikke nødvendig å fjerne stilkene.
  • Kok opp vann og sukker.
  • Skjær sitron og lime i skiver og ha dem i bøtten sammen med blomstene.
  • Hell over kokende sukkerlake og rør inn sitronsyre.
  • Avkjøl helt. Sett bøtten på et kjølig sted i minst 24 timer. Rør om av og til.
  • Sil saften gjennom et klede. Fyll den på rengjorte, steriliserte flasker og skru på kork.
  • Oppbevar saften kaldt (den kan godt fryses).
  • Bland saften (ca 2:10) med vann eller kullsyrevann og legg i en skive sitron eller lime. Server iskald, eller som en varm toddy om vinteren.
  • Oppbevart mørkt og kaldt er saften holdbar i minst 6 måneder.
  • Av og til kan man se at det danner seg «skyer» i flaskene når de har stått lagret en stund. Dette er ikke et tegn på at saften har blitt dårlig, men pollen som flyter i saften
  • slik steriliserer du flasker: Vask flaskene grundig og skyll med rent vann. Glassflasker kan steriliseres i stekeovnen. Sett eller legg flaskene i ovnen og varm den til 100-150 °C. La flaskene være i ovnen i ca 30 minutter. Ta dem ut, dekk åpningen med et rent klede og la dem bli kalde før du fyller dem med saft.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest