Indisk lammegryte

Indisk lammegryte

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
En smakfull kremet gryterett med lam fra India. Herlige eksotiske krydder sammen med godt norsk lam. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha løk, hvitløk og ingefær i en blender og kjør til en fin blanding.
  • Stek løkblandingen i olje på middels varme i en gryte. Dette tar 3–4 minutter under konstant omrøring. Massen skal ikke ta farge.
  • Ha gurkemeie, spisskummen, kanelstang, kardemomme, garam masala, chilipulver og curry krydderblanding i gryta og la det småputre i 5 minutter.
  • Hvis du ikke har kardemommekapsler, kan du bruke malt kardemomme. ½ ts malt kardemomme per 8 kapsler.
  • Vask og grovhakk sitron, fjern steiner. Del tørket aprikos i to. Ha lammmekjøtt, aprikos og sitron i gryta og la det småkoke videre i 2 minutter.
  • Hakk tomat. Ha i vann, buljongterning og de hakkede tomatene, og la det småkoke på lav temperatur i minst 45 minutter, til lammet er ferdig og mørt.
  • Hakk vårløk og ha i gryta sammen med Crème Fraîche. Kok opp. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
  • Kanelstengene skal ikke spises. Fjern dem gjerne før servering.
  • Kok ris som anvist på pakken og varm naanbrød som anvist på pakken.
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest