Meny
Indiskinspirert-linsesuppe
Med en heftig indisk linsesuppe kan det bli lenge til neste måltid.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Linsene kan med fordel bløtlegges i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
  • Rens og skjær løken i tynne skiver. Rive eller finhakk hvitløken og finsnitt chilien. Skrell og skjær gulrøttene i små biter.
  • Bland linsene med kokosmelk og buljong i en mellomstor kasserolle.
  • Tilsett gurkemeie, kanel, karri, ingefær, gulrøtter, halvparten av løken, halvparten av hvitløken og halvparten av chilien.
  • Kok opp over middels høy varme. Senk temperaturen noe og la det hele småkoke under lokk til linsene er helt møre (ca. 25 min.).
  • Rør godt i kasserollen med jevne mellomrom. Varm smøret/oljen i en panne.
  • Fres resten av løken, hvitløken og chilien til løken blir myk og gyllen.
  • Tilsett spisskummen og korianderfrø underveis i fresingen. Ha i tomatene og fres videre i et par-tre minutter til tomatene er myke.
  • Rør til slutt inn nigellafrøene og bland alt inn i suppa. Smak til med salt og limesaft.
  • Dryss over hakket koriander ved servering, eller rør den inn i suppa.
  • Suppa skal være tykk, men virker den for tykk kan du spe den ut med litt grønnsaksbuljong eller vann.
Kilde: bama.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter