Indonesiske vårruller

Indonesiske-vårruller
PORSJONER20

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og vannkasanjene. Riv ingefær og guleroten. Finsnitt vårløken og kinakålen. Rens og finhakk rekene.
  • Dekk soppene med kokende vann, og bløtlegg i 20 minutter. La de renne av og klem ut overskytende vann. Kast de treaktige stilkene og finsnitt hattene. Bløtlegg i mellomtiden nudlene i kokende vann i 6-7 minutter til de er myke og gjennomsiktige. La de renne av og kutt de i 5 cm lengder.
  • Varm en wok over sterk varme. Tilsett olje. Tilsett hvitløk og ingefær og stek i 1 minutt. Tilsett svinekjøttdeigen og stek videre i 3 minutter mens du rører for å løse opp eventuelle klumper. Tilsett rekene og stek i 1 minutt til de begynner å bli rosa. Rør inn resten av ingrediensene unntatt maismel og deigplater og stek i 2 minutter til det er blandet. Smak til med salt og pepper.
  • Bland maismel og 2 ss vann i en liten bolle til det dannes en jevn pasta. Legg stabelen med deigplater under et fuktig kjøkkenhåndkle. Arbeid med en om gangen og plasser deigplaten på en arbeidsflate med det ene hjørnet mot deg. Legg 2 ss av fyllet langs midten av platen. Pensle kantene av deigplaten med maismelpasta og rull tett sammen. Brett inn endene mens du ruller, og forsegl med litt mer av maismelpastaen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle for at de ikke skal tørke mens du fo rtsetter å fylle resten av deigplatene.
  • Fyll en wok en tredel full av olje og varm til 180 °C eller til en brødterning som slippes i oljen blir brun på 15 sekunder. Stek vårrullene i porsjoner på 2-3 stykker. Snu forsiktig på de for at de skal bli j evnt brune og stek i 2 minutter til de er gylne. La de renne av på sammenkrøllet tørkepapir.
  • Server med lys soyasaus eller din favorittdipp.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken