Indrefilet-med-kiwi-og-papaya-1-3

Indrefilet med kiwi og papaya

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Svinekjøtt sammen med frukt er utrolig godt. Skulle det være vanskelig å få tak i papaya kan du bruke pære i stedet. 
PORSJONER4

Ingredieser

Hasselbackpoteter

Saus

Fremgangsmåte

  • Skrell potet og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt. Skjær poteter i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Sett poteter i en smurt ildfast form og pensle dem med smeltet smør. Strø krydder over.
  • Stek poteter på 225 °C i 45-50 minutter, til de har fått en gyllen overflate. Legg revet ost på toppen av potetene de siste 15 minutter av steketiden.
  • Skrell papaya og fjern kjernen. Skrell kiwi. Mos fruktene (gjerne i foodprocessor) og tilsett saft av en lime.
  • Rør fruktmos med crème fraîche. Varm opp sausen i en kjele og smak til med ripsgelé, revet limeskall, salt og pepper.
  • Rist pinjekjerner i en tørr panne.
  • Skjær indrefilet i litt tykke skiver. Brun biffer i margarin i 2 minutter på hver side, krydre med salt og pepper. Senk temperaturen og stek videre til de er gjennomstekt, ca. 4 min. La biffene hvile litt før servering.
  • Server biffene med hasselbackpoteter, fruktsaus og et dryss av ristede pinjekjerner.
  • Tips: For ekstra smak på hasselbakcpotetene kan du toppe osten med knuste hasselnøttkjerner.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften