Ingefærgravet laks

ingefaera-gravet
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Ingefærgravet laks

Det beste med å grave laksen selv er at det smaker mye bedre enn å kjøpe den ferdig. Man kan grave laks med ulike smaker og denne oppskriften er med ingefær. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.
  • Bland sammen salt, sukker og malt ingefær.
  • Riv fersk ingefær, finhakk mynte og ha i krydderblandingen.
  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.
  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter.
  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.
  • Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.
Kilde: godfisk.no Foto: Fabian Bjørnstjerna
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken