Innbakt lam

Innbakt-lam1-2-1

 

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Innbakt lam

I denne retten bruker du flatbiff av lam. Den sitter på innsiden av lammelåret og er et flott lite kjøttstykke på 3-400 gram. Lam har som alt annet kjøtt utallige variasjonsmuligheter. Det spesielle med lammekjøtt er at det egner seg til de fleste retter enten det er kremete sauser eller sterkt krydder. Hva med å prøve en spennende rett som innbakt lam, du vil garantert imponere både familie og venner. 
PORSJONER2

Ingredieser

Fyll
Rødvinsaus

Fremgangsmåte

  • Salte og pepre flatbiffen og brun raskt av i stekepanne. Stek den videre i ovn på 150 °C i 10 minutter. Ta ut og sett til siden.
  • Kutt opp gulrot, purre, løk og sjampinjong til fyllet i små terninger og fres dette 3-4 minutter i panne. Rør inn timian og persille.
  • Kjevle ut to butterdeigsplater til dobbel størrelse. Legg på halvparten av fyllet på den ene platen, legg på flatbiffen og resten av fyllet på toppen av kjøttet. Pakk inn kjøttet med den siste platen. Lim skjøtene med vann og renskjær kantene på pakken.
  • Skjær ut 5 mm brede strimler med butterdeig for å pynte kjøttpakken. Disse festes med penslet egg. Stek pakken videre på en rist på 225 °C i ca. 20 min. La kjøttpakken få hvile 5-10 minutter før du deler den i to og serverer.
  • Kok blomkål, brokkoli, fennikel, gulrot og stilkselleri i ca. 5 minutter sammen med margarin og sitronsaft.
  • Lag saus. Skrell og finhakk løk, ha i en gryte, tilsett rødvin, og kok det inn til 1/4 (til det får en "marmelade" konsistens). Dette tar minimum 30 minutter. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengden, ca. 15 minutter. Sil, og rør inn kaldt smør. Smak til med salt og pepper.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken