Innbakt-svinefilet-med-urtekrem

Innbakt svinefilet med urtekrem

40-60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Her er en spennende og litt mer eksklusiv variant av svinefileten. Svin indrefilet har en god og mild smak og innbakt sammen med urtekrem, som er ypperlig som smakstilsetning, er dette en smakfull rett som passer perfekt til hyggelige middager med venner. 
PORSJONER4

Ingredieser

Smørstekte grønnsaker

Fremgangsmåte

  • Varm stekeovnen til 200°C. Skjær kryssnitt i potetene og pensle med olje. Dryss salt over og legg i en ildfast form. Stekes i stekeovnen i ca. 1 time, avhengig av hvor store potetene er.
  • Legg butterdeigsplater utover på benken og la de tine i ca. 15 minutter.
  • Del svinefileten i 4 like store biter. Dryss over salt og pepper. Brun dem raskt i en panne og legg til side.
  • Kjevle butterdeigen til 4 leiver som er store nok til å pakke kjøttet inn i. Legg et kjøttstykke på hver leiv. Bland kremost, creme fraiche, hvitløk og urter og fordel kremen på kjøttet. Visp egget og pensle deigkanten, pakk så kjøttet inn. Legg pakkene over på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle overflaten med egg og stek over potetene i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Smelt margarin i en stor panne og ha i de ferdig kuttede grønnsakene. La de surre under omrøring til de blir myke. Smak til med salt, pepper og soyasaus.
  • Skjær snittet i toppen på potetene litt dypere og klem på midten. Da vil poteten åpne seg og avkjøles litt. Legg på en klatt kryddersmør.
  • Server innbakt svinefilet med smørstekte grønnsakene med bakt potet med kryddersmør.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften