IRSK-STUING
Til oppskriften

Irsk stuing fra Cork - Cork Irish Stew

Dette er en Irish Stew fra Cork. I denne retten er det mye grønnsaker og krydderurter.  
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i store terninger/serveringsstykker. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  • Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet på alle sider. Brun bare litt av gangen og ha over i en gryte.
  • Hell over vann slik at det dekker lammestykkene. Kok opp og ha i krydderblandingen.

Krydderblanding

  • Pakk laurbærblad, persille, timian og rosmarin og hel pepper i en liten lerretspose, evt. rull det inn i blader fra en purre, og surr sammen med hyssing.
  • Mens stuingen koker på svakt varme, skreller du potetene og skjærer dem først i skiver og så i strimler.
  • Ha poteter, finhakket hodekål, løk, purreløk, sølvløk og selleri sammen med kjøttet. La det koke i 20 min. og tilsett ertene. Tilsett om nødvendig mer vann. Etter 10 minutter, eller når potetene er møre, er retten ferdig.
  • Ta ut krydderposen, dryss over hakket persille og server.
  • Serveres med flatbrød eller annet godt brød.
Print