Ishavsrøye-med-grønnsaksblanding-1-3

Ishavsrøye med grønnsaksblanding

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Stekt ishavsrøye med en klassisk grønnsaksblanding blir ekstra god hvis du bruker sesongens friske grønnsaker. Denne oppskriften er kanskje neste søndagsmiddag? 
PORSJONER4

Ingredieser

grønnsaksblanding

Saus

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Bland vann og salt og la ishavsrøyefileten ligge 4 minutter i saltlaken. Tørk godt med kjøkkenpapir. Smelt smør i stekepanne og stek fileten i ca. 5-8 minutter.

Grønnsaksblanding

  • Skjær kål i strimler og gulrot i tynne skiver. Kok kål, gulrot og einebær i hvitvin til grønnsakene er møre. Finhakk sjalottløk og surr et par minutter i litt av smøret. Bland løken sammen med kål og gulrøtter. Sil av hvitvinen, som du tar vare på til sausen.
  • Smak grønnsaksblandingen til med salt og pepper, og ha i frisk hakket persille.

Saus

  • Visp litt og litt av smøret inn i hvitvinen fra grønnsaksblandingen. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket gressløk.
  • Server stekt ishavsrøye med med saus, grønnsaker og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften