Meny
Ishavsrøye-med-grønnsaksblanding-1-3
Stekt ishavsrøye med en klassisk grønnsaksblanding blir ekstra god hvis du bruker sesongens friske grønnsaker. Denne oppskriften er kanskje neste søndagsmiddag? 
Porsjoner4
Ingredieser
grønnsaksblanding
Saus
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Bland vann og salt og la ishavsrøyefileten ligge 4 minutter i saltlaken. Tørk godt med kjøkkenpapir. Smelt smør i stekepanne og stek fileten i ca. 5-8 minutter.
Grønnsaksblanding
  • Skjær kål i strimler og gulrot i tynne skiver. Kok kål, gulrot og einebær i hvitvin til grønnsakene er møre. Finhakk sjalottløk og surr et par minutter i litt av smøret. Bland løken sammen med kål og gulrøtter. Sil av hvitvinen, som du tar vare på til sausen.
  • Smak grønnsaksblandingen til med salt og pepper, og ha i frisk hakket persille.
Saus
  • Visp litt og litt av smøret inn i hvitvinen fra grønnsaksblandingen. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket gressløk.
  • Server stekt ishavsrøye med med saus, grønnsaker og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter