Ishavsrøye med grønnsaksblanding

Ishavsrøye-med-grønnsaksblanding-1-3
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Ishavsrøye med grønnsaksblanding

Stekt ishavsrøye med en klassisk grønnsaksblanding blir ekstra god hvis du bruker sesongens friske grønnsaker. Denne oppskriften er kanskje neste søndagsmiddag? 
PORSJONER4

Ingredieser

grønnsaksblanding
Saus
Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Bland vann og salt og la ishavsrøyefileten ligge 4 minutter i saltlaken. Tørk godt med kjøkkenpapir. Smelt smør i stekepanne og stek fileten i ca. 5-8 minutter.
Grønnsaksblanding
  • Skjær kål i strimler og gulrot i tynne skiver. Kok kål, gulrot og einebær i hvitvin til grønnsakene er møre. Finhakk sjalottløk og surr et par minutter i litt av smøret. Bland løken sammen med kål og gulrøtter. Sil av hvitvinen, som du tar vare på til sausen.
  • Smak grønnsaksblandingen til med salt og pepper, og ha i frisk hakket persille.
Saus
  • Visp litt og litt av smøret inn i hvitvinen fra grønnsaksblandingen. Smak til med salt og pepper og ha i finhakket gressløk.
  • Server stekt ishavsrøye med med saus, grønnsaker og kokte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken