Meny
Ishavsrøye-med-rekesaus-2-3
Dette er oppskriften på stekt ishavsrøye med en fantastisk hjemmelaget rekesaus. Sausen lages på rekeskall, og som tilbehør serverer du kokte poteter og brokkolini.
Porsjoner4
Ingredieser
Saus
Fremgangsmåte
  • Fjern bein fra filetene og skrap skinnet godt. Skyll filetene i kaldt vann og tørk dem godt med tørkepapir.
  • Dryss salt og pepper på kjøttsiden av filetene og la ligge i ca. 5 minutter.
  • Stek filetene med skinnsiden ned i smør til det er brunt og sprøtt, ca. 3 minutter. Snu filetene og stek i 2 minutt på den andre siden.
Saus
  • Rens reker og surr rekeskallet i olje til det dufter kraftig. Tilsett hvitvin, vann og pepperkorn, og finhakket persille. La kraften småkoke uten lokk i ca. 20 minutter.
  • Sil kraften og kok den inn til det halve. Tilsett kremfløte og kok sausen inn til det halve igjen. Smak sausen til med kajennepepper og salt.
  • Varm rekene i sausen like før servering.
  • Server ishavsrøye med rekesaus, kokte poteter og brokkolini ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Esten Borgos

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter