Italiensk-konfektkake-1.jpg-1
Til oppskriften

Italiensk konfektkake

Konfekt er snadder, og enda bedre når den kommer i denne størrelsen. Server den ved siden av god kaffe, og skjær tynne skiver. 
Over 60 min
Middels
Dessert, Julemat, Kaker
Italia
PORSJONER12

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Smelt sjokoladen over vannbad. Det vil si; legg den hakkede sjokoladen i en skål. Sett skålen over en kjele med vann, og sett kjelen på middels varme på komfyren. Vannet må ikke komme opp i sjokoladen. Det vil ødelegge sjokoladen.
  • Smelt kremosten i den smeltede sjokoladen. Ta bollen vekk fra kjelen og bland inn matfløten.
  • Vask appelsinen godt. Riv skallet av halve appelsinen med et rivjern. Press saften av hele frukten. Hakk opp aprikos og jordbær og legg de i saften og skallet fra appelsinen.
  • Bland frukten inn i sjokoladeblandingen. Knus amarettikjeksen og bland den inn i sjokoladen.
  • Smør en liten glassbolle med oljen, og hell sjokoladeblandingen i bollen. Sett konfektkaken kjølig i minst fire timer.
  • Hvelv kaken ut av bollen. Skjær tynne skiver til servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print