Italienske kjøttboller i tomatsaus
Til oppskriften

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Oppskrift på kjøttboller kokt i en fantastisk tomatsaus med rødvin. 
20-40 min
Enkel
Middag
Italia
PORSJONER6

Ingredieser

kjøttboller

tomatsaus

Fremgangsmåte

Kjøttboller

  • Bland kjøttdeig med brødrasp, hakket hvitløk, sennep, ketchup, oregano, salt og pepper i en stor bolle.
  • Lag teskjestore biter av kjøttdeigen og rull til kuler.
  • Ha kjøttbollene på en stekeplate og la den hvile i kjøleskapet.

Tomatsaus

  • Varm olivenolje i en stor kjele over middels varme. Stek løken i tre minutter. Deretter ha i hvitløk og stek i ca ett minutt.
  • Tilsett hermetiske tomater, tabasco, oregano og rødvin og kok opp.
  • Reduser varmen og la det småkoke i ca 15 minutter eller til sausen er redusert. Skumme av olje om nødvendig. Smak til med havsalt og svart pepper.
  • Legg kjøttbollene i kjelen, sørg for at de er dekket av sausen. La sausen koke opp og småkoke i ytterligere 15 minutter.
  • Serveres med spaghetti, kokt som anvist på pakken. Pynt med ønsket hakkede urter.
Print