Meny
Janssons
En svensk klassiker.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett ovnen på 225 °C, varmluft.
  • Skiv løken i tynne skiver og stek på høy varme i smør, deretter senk varmen og la løken karamelliseres på lav varme i stekepannen.
  • Skjær potetene i strimler, ca 7×7 mm tykke. Ikke skyll potetene etter at det er kuttet, da mister de stivelsen.
  • Smør en ildfast form med smør.
  • Legg alle ingrediensene lagvis i formen. Start med poteter i bunnen så det dekker, fortsett med stekt løk, deretter halvparten av ansjosen, godt spredt ut i formen. Fortsett til alt er ferdig.
  • Avslutt med å helle på ansjoslaken og kremfløten, topp med griljermel og noen skiver med smør.
  • Stek i ovnen i ca 30-35 minutter.
Kilde: Tove

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter