Meny
Janssons-fristelse
Dette er en svensk klassiker som finnes på alle svenske julebord.
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Sett stekeovnen på 180 °C. La ansjosfiletene renne godt av og unngå ansjoslake i sausen. Den kan bli for dominerende. Råskrell potetene og skjær de i tynne skiver. Rens løken og skjær i tynne ringer. Stek de myke, men ikke brune, i smør eller margarin.
  • Legg potet, løk og ansjos lagvis i smurt ildfast form, med poteter underst og øverst.
  • Bland sammen egg, fløte og melk, og hell det i formen. Det skal dekke potetene.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek retten midt i ovnen i ca. 30 minutter. Fjern folien og dryss over griljermel. Stek retten videre til potetene er møre og overflaten gyllen.
Server en frisk salat til.

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email

    Populære oppskrifter