Jansons fristelse

Janssons fristelse

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Dette er en svensk klassiker som finnes på alle svenske julebord.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C. La ansjosfiletene renne godt av og unngå ansjoslake i sausen. Den kan bli for dominerende. Råskrell potetene og skjær de i tynne skiver. Rens løken og skjær i tynne ringer. Stek de myke, men ikke brune, i smør eller margarin.
  • Legg potet, løk og ansjos lagvis i smurt ildfast form, med poteter underst og øverst.
  • Bland sammen egg, fløte og melk, og hell det i formen. Det skal dekke potetene.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie og stek retten midt i ovnen i ca. 30 minutter. Fjern folien og dryss over griljermel. Stek retten videre til potetene er møre og overflaten gyllen.
  • Server en frisk salat til.
Populære oppskrifter siste uke