Japansk biffsuppe

Japansk biffsuppe
20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Japansk biffsuppe

apansk biffsuppe er en rask variant av Ramen, med typiske smaker fra det asiatiske kjøkken. Med norsk biffkjøtt i strimler og fullkornsnudler blir suppen både mettende og god. Smak deg frem, da smaken kan være veldig forskjellig når det kommer til chili, hvitløk og lime.
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp kjøttkraft. Press i limesaft og smak til med soyasaus. Ha i chili, ingefær og hvitløk. La suppen trekke på svak varme.
Tips
  • Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs, fjern stilk, frø og skillevegger, og skjær den opp i skiver. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.
  • Stek biffstrimler i flere omganger i en varm stekepanne med litt margarin. Krydre med salt og pepper.
  • Kok fullkornsnudler i kraften, ca. 4 minutter.
  • Anrett kokte fullkornsnudler og stekt biffkjøtt i strimler i dype skåler. Ha på friske bønnespirer og vårløk i tynne strimler. Hell over den varme kraften. Server gjerne med frisk koriander.
Tips
  • Mer saft ut av en lime? Rull den mellom håndflaten og fjølen mens du presser forsiktig ned. Skjær i to og klem ut saften.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken