Jordbærkrem

Jorbærkrem

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Dette er en lekker og smakfull sommerdessert som passer til alle anledninger. 
PORSJONER12

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.
  • Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  • Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  • Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i det kokende vannet.
  • Visp kremfløte til luftig krem.
  • Bland eggedosis, krem og vaniljekesam, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring. Vend de delte jordbærene inn i kremen og hell den over i en randform som rommer ca 1 l.
  • Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.
  • Hvelv jordbærkremen over på et serveringsfat og pynt med resten av jordbærene før servering.
Populære oppskrifter
Stikkord for denne oppskriften