jordbaercarpaccio-1
Til oppskriften

Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Den perfekte desserten og en søt avslutning på en lang og lys sommerkveld. 
Over 60 min
Middels
Dessert
PORSJONER6

Ingredieser

Mynteparfait

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 - 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken.
  • Pisk eggeplommene stive og tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring.
  • Visp kremfløten stiv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene.
  • Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
  • Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.
  • Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.
  • Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene. Form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.
Kilde: melk.no Foto: Astrid Hals
Print