jordbaercarpaccio-1

Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Den perfekte desserten og en søt avslutning på en lang og lys sommerkveld. 
PORSJONER6

Ingredieser

Mynteparfait

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 - 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken.
  • Pisk eggeplommene stive og tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring.
  • Visp kremfløten stiv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene.
  • Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
  • Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.
  • Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.
  • Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene. Form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.
Kilde: melk.no Foto: Astrid Hals
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest