Jordbærcarpaccio med mynteparfait

jordbaercarpaccio-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Jordbærcarpaccio med mynteparfait

Den perfekte desserten og en søt avslutning på en lang og lys sommerkveld. 
PORSJONER6

Ingredieser

Mynteparfait

Fremgangsmåte

  • Kok opp sukker, vann og mynteblader og la det koke i 2 - 3 minutter. Trekk kjelen vekk fra platen, ta ut myntebladene, skjær dem i tynne strimler og avkjøl laken.
  • Pisk eggeplommene stive og tilsett den avkjølte myntelaken i eggedosisen i en tynn stråle under omrøring.
  • Visp kremfløten stiv og bland den inn i eggedosisen. Tilsett de finhakkede myntebladene.
  • Sett bollen i fryseboksen og rør i parfaiten 3 - 4 ganger under innfrysning for å unngå iskrystaller.
  • Ta mynteparfaiten ut av fryseren 15 minutter før servering.
  • Kok alle ingrediensene til sukkerlaken og la den avkjøles helt.
  • Jordbærene skjæres i tynne skiver og legges i takstensmønster på 6 tallerkner. Den kalde sukkerlaken pensles over jordbærene. Form mynteparfaiten til kuler som legges midt på tallerkenen.
Kilde: melk.no Foto: Astrid Hals
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken