Jordbærkake med krem
Til oppskriften

Jordbærkake med krem

Jordbærkake med mousselinekrem er en festkake som passer til 17.mai, bryllup, morsdag og bursdager med sukkerbrødbunn, eggekrem, pisket krem og friske jordbær.
Over 60 min
Avansert
PORSJONER1 jordbærkake

Ingredieser

kakebunn

mousselinekrem

fyll og pynt

Fremgangsmåte

Kakebunn

  • Bland egg og sukker i en bolle og pisk over vannbad til blandingen er ca. 40 °C. Fortsett å piske i en kjøkkenmaskin til røren blir lett og luftig.
  • Sikt og vend hvetemelet forsiktig inn.
  • Ha røren i en smurt springform på 22 cm.
  • Stek bunnen midt i ovnen ved 180 °C i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.

Mousselinekrem

  • Del vaniljestangen på langs og ha stang og frø i en kjele sammen med melken. Kok forsiktig opp, sett til side, og la stå å trekke en time. Sil av vaniljestangen og kok opp på nytt.
  • Pisk eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Hell den varme melken i eggblandingen, mens det røres jevnt hele tiden. Ha væsken tilbake i gryten, og la koke i ett minutt under stadig omrøring.
  • Ta blandingen av varmen og rør inn smøret. Sett kremen til kjølig til den er kald og stiv. Pisk kremen lett og luftig før bruk.

Montering

  • Del kakebunnen i to. Legg det ene laget på et fat og sett en kakering (feks. den løse kanten på en springform) på 24 cm i diameter rundt.
  • Bruk en sprøytepose og sprøyt et 1 cm tykt lag mousselinekrem i mellomrommet mellom kakebunnen og kakeringen. Plasser halve jordbær langs hele kakeringen med snittflaten mot ringen. Press bærene lett ned i kremen.
  • Legg et lag med mousselinekrem og jordbær over hele kaken, og dekk med det andre laget med kakebunn.
  • Bruk sprøytepose og sprøyt mousselinekrem mellom kakeringen og kakebunnen, og avslutt med et jevnt lag over hele kaken.
  • Sett kaken kaldt til mousselinekremen er stiv.
  • Fjern kakeringen før servering og pynt kaken med pisket krem og jordbær.
  • Tips: du kan fint bruke en ferdig sukkerbunn istedenfor å bake en egen.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Trine Thoresen
Print