Jørns-gryte-svinekjøtt-plomme-1
Til oppskriften

Jørns gryte

En herlig høst- og vintergryte med svineplomme og grønnsaker. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens kjøttet og kutt det opp i grove terninger. Brun terningene i olivenolje i en stekepanne og ha dem over i en kjele. Fyll opp med vann og la det koke opp med litt salt.
  • Skum av kraften når det koker. Tilsett bønnene og la dem stå og småkoke i en times tid. Deretter tilsetter du grønnsakene. La alt stå og småkoke til grønnsakene er møre.
  • Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Riv litt sitronskall i gryten. Topp med gressløk og server.
  • * lagt i vann dagen før
Kilde: nytnorge.no Kokk: Jørn Lie
Print