Meny
Julebrød
Porsjoner3 brød
Ingredieser
-
  • 1 stk egg til pensling
  • 1 ss vann til pensling
Fremgangsmåte
  • Smelt smør og ha i melk. Rør gjær ut i den lunkne blandingen. Elt i halvparten av melet blandet med sukker, kardemomme og salt. La den heve under plast i 30 minutter. Ha i resten av melet og rosinene, hev i ytterlige 30-40 minutter.
  • Del deigen i 3 deler og fyll deigen i smurte brødformer. Bruk en skarp kniv og skjær rundt kanten. Klipp 4 ganger på hvert brød på toppen av deigen. Sett brødene til heving under plast på et lunt sted i 60 minutter.
  • Visp sammen egg og vann og pensle brødene.
  • Stek på nederste rille i ovnen i 5 minutter på 240 °C. Sett ned temperaturen til 200°C og stek videre i 35-40 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: Gisle

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter