Julegløgg

Julegløgg

Under 20 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Gløgg er en naturlig del av julen for mange nordmenn. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hell rødvinen (eller eplemost og saft) i en kjele og tilsett kardemomme, kanelstangen og nellikspikerne. Varm sakte opp, nesten til kokepunktet. Skru ned varmen, tilsett rosiner og mandler og la trekke over lav varme i 15 minutter.
  • Hvis ønskelig, fjern kanelstangen, ­nellikspikerne og kardemommen.
  • Legg sukkerbitene i en liten kjele og hell over brandyen. Tenn på brandyen med en lang fyrstikk og la sukkeret smelte sakte. Hell deretter over den krydrede rødvinen. Hell gløggen over i punsjglass med rosiner og mandler. Server.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest