Juleknekk-1

Juleknekk

Over 60 min
Middels
Dessert, Julemat
Lag juleknekk som kan gis bort i gave med ekte meierismør og fløte. 
PORSJONER1 ca. 20 stk

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bland fløte, sukker og sirup i en vid kjele. La blandingen koke uten lokk på svak varme i ca 1 time. Rør i blandingen under kokingen.
  • Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
  • Eller hell noen dråper knekk i en skål med kaldt vann. Hvis det går lett å forme en slett kule, er knekken klar. Tilsett smør og kokosmasse/nøtter.
  • Hell knekken straks i konfektskåler og la den stivne.
  • * eller hakkede nøtter.
Kilde: melk.no
Print