Julepostei-a
Til oppskriften

Julepostei med medister

Julepostei - en herlig julegave til den som har alt - eller servert lun sammen med bacon i julehøytiden. Nydelig! Denne posteien har litt medisterdeig i seg, slik blir posteien lettere og har samme gode smak. 
Over 60 min
Middels
Julemat, Koldtbord, Pålegg, Tradisjon
PORSJONER1 postei

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjœr lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  • Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
  • Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell i farsen.
  • Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175° C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76° C
  • Tips: Har du lyst til å gjøre posteien ekstra fin til julefrokosten, kan du pynte med f.eks. oliven og sylteagurk på toppen av posteien før du tar den ut av formen. Ha over lys aspic. Sett posteien kjølig til aspicen har stivnet.
Print