Juleskinke med plommer og lønnesirup
Til oppskriften

Juleskinke med plommer og lønnesirup

Lag juleskinken på en ny måte med tradisjonelle britiske smaker. 
Over 60 min
Middels
Julemat, Middag, Pålegg
PORSJONER12

Ingredieser

glasuren

Fremgangsmåte

  • Legg skinken i en stor gryte, tilsett den gule løken (skåret i båter), kryddernellik, einerbær og laurbærblad og dekk med vann. Kok opp og la småkoke i cirka tre og en halv time.
  • Ta gryten av platen, sett til side og la avkjøles helt. Legg på lokk og sett den i kjøleskapet over natten.
  • Dagen derpå blander du plommesyltetøy, appelsinjuice, lønnesirup og chiliflak i en liten kjele. Varm opp under omrøring og småkok blandingen i ti minutter (til den tykner)
  • Sett ovnen på 170 grader og sett inn skinken i to og en halv time.
  • Ta skinken ut av ovnen og øk varmen til 220 grader.
  • Fjern svoren på skinken. La fettet være igjen, skjær det i et rutemønster og stikk inn nellikspiker her og der slik at det pynter skinken med et fint mønster. Pensle plommeglasuren over hele skinken, sett den tilbake i ovnen og grill i cirka tretti minutter (til skinken har blitt gyllenbrun).
  • La kjøttet hvile i tretti minutter, deretter skjæres det i skiver og serveres!
Print