Meny
Juletorsk
Det er fremdeles en liten trofast andel som sverger til torsk på juleaften. Og med det kalde og friske vannet som torsken oppholder seg i om vinteren, er den nå ekstra fin og smakfull i kjøttet. Med tradisjonelt tilbehør som sandefjordsmør eller eggesmør og gulrøtter, er dette en klassisk oppskrift på julemiddagen som setter enkle, men gode råvarer i fokus.
Porsjoner4
Ingredieser
Sandefjordsmør
Tilbehør
Fremgangsmåte
  • Kok mandelpotetene med skallet på. For at de ikke skal sprekke og koke i stykker, kan du skru temperaturen ned til et minimum etter at potetene er kokt opp. La potetene syde under lokk på lav varme til de er møre. Det tar ca. 30 minutter.
  • Kok opp fløte og maizena. Pisk inn kaldt smør i små terninger. Sausen skal ikke koke, bare holdes varm. Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper helt til slutt. Rør inn finhakket persille rett før servering.
  • Skrell og skjær gulrøttene i grove skiver. Kok dem møre i saltet vann. Hell av vannet og tilsett persille og smør som får smelte på de varme gulrøttene. Kok opp en stor kjele med vann, salt, laurbærblad og pepperkorn. Når vannet koker, trekker du kjelen fra platen og tilsetter torskeskivene.
  • Sett kjelen tilbake på platen og skru ned til laveste temperatur. Det er viktig at det ikke koker. La fisken få trekke til den akkurat slipper beina. Det tar 10–12 minutter.
  • Servér fisken med grønnsaker og saus.
Kilde: meny.no
[lmt-post-modified-info]

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter