Kaal-og-kjottpudding
Til oppskriften

Kål- og kjøttpudding

Gammeldags kålpudding er en kjempegod og rimelig middag. 
40-60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Farse

Fremgangsmåte

  • Forslag til tilbehør: Kokte poteter eller ris, rørte tyttebær.
  • Rens grønnsakene. Kål og løk finsnittes og potetene grovrives. Kok opp vann og buljongterning i en stor kjele. Tilsett grønnsaker/poteter og la det koke til kålen er mør. La det renne godt av. Spar på kraften til en evt. saus.
  • Varm stekeovnen til 200 grader C. Pensle en ildfast form.
  • Farse: Bland alle ingrediensene til en jevn farse. Legg kål og farse lagvis i formen, begynn og avslutt med kål. Fordel litt smør eller baconskiver over og la formen stå på midterste rille i drøyt 30 minutter. Legg evt. et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie over formen mot slutten av steketiden. La gjerne puddingen stå litt før oppskjæring.
Kilde: frukt.no Foto: Astrid Hals
Print