Kaalgrateng
Til oppskriften

Kålgrateng

"Mon petit chou" er et kjærlig kallenavn på fransk som foreldre gjerne gir barna sine. Direkte oversatt betyr det "min lille kål". Denne kålgratengen kommer fra boken Mathjelpen for foreldre som er en bok med fokus på mat som barna kan være med å lage selv. Så hvorfor ikke lage den sammen med din lille "chou"? 
40-60 min
Enkel
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Skjær løk i skiver, legg det i en kjele og la det koke i vann i 10 minutter. Rens kål og skjær den i skiver.
  • Ha kål i kjelen sammen med løk og la det koke et par minutter. Sil av.
  • Bland sammen melk, mel, salt og egg i en bolle. Skjær spekeskinke i biter og bland inn i røren.
  • Smør en ildfast form. Legg i kål og løk. Hell over røren.
  • Bak midt i ovnen i 35-40 minutter til røren har stivnet og gratengen er gyllen på toppen.
Kilde: frukt.no Foto: Mette Randem
Print