Meny

Kalkunfilet i calvadossaus

Kalkunfilet-i-calvadossaus0

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Kalkunfilet i calvadossaus

Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.
PORSJONER8

Ingredieser

Calvadossaus

Fremgangsmåte

  • Krydre kalkunfileten med salt og pepper. Brun den i en stekepanne med smør. Legg kalkunfileten i en smurt, ildfast form. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.
  • Ta ut kjernehuset på eplene og stek dem sammen med kalkunfileten. Sett formen i stekeovnen ved 125 °C i ca. 1 time, til steketermometeret viser 65 °C. La fileten ligge å hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp til servering.
  • Smelt smør og sukker i en kjele. Tilsett hønsebuljong, eplejus og rosiner. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med fløte og calvados. Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også