Kålruletter med kyllingkjøttdeig

Kålrulett-med-kylling
40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Kålruletter med kyllingkjøttdeig

Kålruletter er en tradisjonsrett som er i ferd med å havne i glemmeboken. Fra gammelt av lages den med kjøttdeig, men bytter du en ut med kyllingkjøttdeig og hodekål med kinakål får du lyse og delikate kålruletter som er raske å tilberede. 
PORSJONER3

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Skjær bort den grove midtstilken på kålbladene og bruk de peneste bladene. Kok dem i 1-2 minutter i kokende vann. Legg kålbladene over i en bolle med kaldt vann, deretter på papir for avrenning.
  • Rør sammen kyllingkjøttdeig, ost og persille. Krydre med muskat, salt og kvernet pepper. Legg en skje farse på hvert kålblad og pakk det rundt fyllet.
  • Legg rulettene med skjøten ned i et stor kjele. Hell på kokende vann med buljongterning så det så vidt dekker, og la rulettene trekke ca. 20 minutter.
  • Sil av kokekraften til saus, kok den opp og visp inn maisennajevner. La sausen koke i 2-3 minutter.
  • Tilsett eggeplomme og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør i sausen til den tykner, sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt.
  • Server kålrulettene med kokte rotgrønnsaker, poteter og vårløk.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken