Kålruletter-med-persillesaus-1
Til oppskriften

Kålruletter med persillesaus

Saftige kålruletter med persillesaus er mat de fleste liker. Her har vi laget dem med kinakål og kjøttdeig av kylling. 
40-60 min
Middels
Middag, Tradisjon
PORSJONER4

Ingredieser

Til koking

Persillesaus

Fremgangsmåte

  • Skjær ut den tykke midtstilken av kinakålbladene. Dypp bladene enkeltvis i kokende vann, legg dem over på kjøkkenpapir eller et håndkle så de renner godt av.
  • Rør sammen alt til farsen. Legg en skje farse på hvert kålblad og brett det rundt farsen. Fest med en tannpirker.
  • Legg rulettene i en stor kjele. Kok opp vann med buljongterning og kruspersille og hell det over rulettene. La dem trekke under lokk til de er gjennomkokte - ca. 20 minutter. Ta dem opp og hold dem varme.
  • Sil kokelaken og mål opp 3 dl. Visp mel og fløte sammen og visp det i kokelaken. La sausen småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper og rør inn hakket kruspersille.
  • Legg kålrulettene over i sausen og server med kokte poteter og salat eller kokte grønnsaker til.
Kilde: frukt.no Foto: Esten Borgos
Print