Kålruletter
Til oppskriften

Kålruletter med hvit saus

Velsmakende kålruletter med hvit saus  
40-60 min
Middels
Middag, Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

hvit saus

Fremgangsmåte

Kjøttfarse

  • Bland kjøttdeig, potetmel, salt, krydder og melk i foodprocessoren. Kjør i 20 sekunder.
  • Ta kålbladene fra stilken, og skjær vekk den tykkeste delen av stilken. Kok de 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl i kaldt vann, og la de renne godt av.
  • Legg en stor skje kjøttfarse på hvert blad, og pakk dem sammen som en pakke. Du kan binde rundt en tråd, eller legge de tett sammen i en kjele.
  • Hell på kokende buljong og la de koke i ca. 15 minutter i kjele med lokk.

Hvit saus

  • Smelt margarin i en kjele og rør inn mel. Spe med melk, og rør godt så sausen blir klumpfri.
    Hvit saus
  • La sausen koke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og hvit pepper.
  • Server kålruletter med kokte poteter og hvit saus.
Print