Hjemmelaget_kålstuing-2

Kålstuing

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Kålstuing er en klassiker til middagen, og den er enkel å lage selv. Du kan bruke vanlig hodekål, spisskål eller nykål. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Del kålen i litt store terninger og kok den i vann og salt i ca. 10 minutter til den er gjennommør.
  • Smelt smør i en kjele og tilsett melet.
  • Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus. La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.
  • Server nylaget kålstuing f.eks. til kjøttkaker, pølseretter eller retter av røkt kjøtt.
Kilde: frukt.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest