Kalv-og-sopp-i-saus

Kalv og sopp i fløtesaus

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER5

Ingredieser

Suppekvast

Fremgangsmåte

  • Del purren i to langsetter, skyll den og skjær den i ringer. Rens guleroten og skjær den i skiver. Rens løken og stikk nellikene inn i den. Kutt kalvekjøttet i 5 cm terninger.
  • Legg kjøtt og ben i en gryte, og hell på vin og så mye vann at det dekker. Kok opp over middels varme, og skum av. Legg i purre, løk, gulrot, stjerneanis, suppekvast og salt etter at det er godt skummet av. Skru ned varmen, legg på lokk, og la kjøttet trekke i 45 minutter, eller til det er mørt.
  • Forvarm stekeovnen til laveste temperatur. Varm et par ss av smøret sammen med oljen. Tilsett soppen når smøret har sluttet å bruse, og stek soppen i 5 - 7 minutter, til den er delikat brun. Hold soppen varm i ovnen.
  • Ta kjøttet opp av kraften når det er mørt, og legg det på serveringsfat. Hell litt av kraften over, dekk det med aluminiumsfolie, og sett det i stekeovnen for å holde det varmt. Sil kokekraften, og kast grønnsakene og suppekvasten. Kok opp kraften.
  • Smelt resten av smøret i et rent kokekar, rør inn melet, og fortsett å røre i 2 minutter. Spe med 3 dl av kokekraften. Rør kraftig hele tiden slik at sausen blir glatt og klumpefri. La den småsurre i minst 5 minutter, og smak den til med muskat, salt og pepper.
  • Visp sammen sitronsaft, eggplommer og creme fraiche. Hell sausen forsiktig i blandingen og rør hele tiden. Rør inn sopp og kjøttsaft som har rent ut på fatet. Smak igjen om det trengs mer krydder. Hell sausen over kjøttet på fatet.
  • Pynt med litt grønt og server kokt ris til.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest