Kalvefilet-med-sherrysaus-1
Til oppskriften

Kalvefilet med sherrysaus

Kjøtt fra kalv er lyst og mørt. Vi har lange tradisjoner for bruk av kalvekjøtt her i landet. Server indrefilet av kalv med en utsøkt sherrysaus. 
Over 60 min
Middels
Tradisjon
Norge
PORSJONER4

Ingredieser

Saus

Fremgangsmåte

  • Start med å lage saus. Fres finhakket sjalottløk gylden, tilsett sherry, kjøttbuljong og laurbærblad. Kok inn kraften til det er halvparten igjen, og sil den. Visp inn maizena og crème fraîche. Rør til slutt inn smør, og smak til med sherry, salt og pepper.
  • Rens og kutt grønnsaker i staver eller terninger.
  • Vend kalvefilet i timian, salt og pepper. Brun fileten med smør i en panne, og etterstek den i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Steketermometeret viser 60 °C når kjøttet er rødt, og 65 °C når det er rosa.
  • La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp.
  • Fres grønnsaker ca. 3-4 minutter i en panne med smør.
  • Server kalvefilet med sherrysaus og smørstekte grønnsaker.
Print