Benløse fugler av kalv

Kalverullader

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

jevning

Fremgangsmåte

  • Legg en og en snitsel mellom to lag plast, og kjevle til kjøttet blir like tykt over det hele. Sett snitslene til side. Smelt halvparten av smøret sammen med 1 ss av oljen. Fres vårløken i 2-3 minutter, til den er myk, men ikke brun.
  • Riv apelsinskallet. Bland skinke, halvparten av appelsinskallet og appelsinsaften, brødsmulene, urter, salt og pepper. Rør inn vårløken og eggene, og bland det hele godt. Fordel fyllet på snitslene, og rull kjøttet sammen. Surr med bomullshyssing.
  • Varm resten av smøret sammen med resten av oljen. Brun ruladene pent på alle sider. Hell på vin og kraft sammen med resten av appelsinsaften og appelsinskallet. Smak til med salt og pepper.
  • Kok opp over middels varme, skru varmen ned, legg på lokk, og la kjøttet surre i 25 minutter, til det er mørt. Legg kjøttet over på et fat, og dekk det løst til med aluminiumsfolie. Sett det til side.
  • Rør sammen smør og mel til jevningen. Kok opp kraften, og visp inn jevningen i små porsjoner. Pass på at jevningen røres godt inn i kraften mellom hver gang. La sausen småkoke til den er fyldig og blank. Smak om det trengs mer salt og pepper. Skjær de benløse fuglene i skiver, øs litt saus over, og pynt med persille.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest