Kalvestek-fra-sardinia-1

Kalvestek fra Sardinia - Vitello á la Sarda

Over 60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Finnes det noe bedre? Denne kalvesteken med oppskrift fra Sardinia er en vinner på middagsbordet. Server med helstekte poteter, timian og hvitløk til. En fryd for smak- og luktesansene. 
PORSJONER4

Ingredieser

Hvitløkspoteter

Saus

Fremgangsmåte

  • Vend kalvestek i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrot og purre. Varm olivenolje i en jerngryte, og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett hakkede grønnsaker og persille. Hell over hvitvin og vann.
  • Vask potet, og legg dem med skall i en smurt ildfast form. Ha hvitløk og kvister av timian i formen, og legg en liten skje smør over hver av potetene. Strø på salt.
  • Stikk et steketermometer i steken og sett gryten med lokk inn i ovnen på 175 °C, beregn 1 1/2 - 2 timer steketid. Når termometeret viser 62 °C - 65 °C er steken ferdig. La den hvile i 15-20 minutter. Stek poteter i ovn sammen med steken. Sjekk potetene når steken tas ut, og skru eventuelt opp temeraturen til 200 °C de siste minuttene.
  • Sil stekesjy fra kalvesteken og kok opp. Rør maisstivelse i litt kaldt vann, og spe blandingen i sausen. Ha salvie og kapers i sausen like før servering.
  • Skyll spinat under rennende kaldt vann. Fres kantareller i smør, tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.
  • Server kalvestek med hvitløkspoteter, kantareller, spinat og saus.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest