Kalvestek-fra-sardinia-1
Til oppskriften

Kalvestek fra Sardinia - Vitello á la Sarda

Finnes det noe bedre? Denne kalvesteken med oppskrift fra Sardinia er en vinner på middagsbordet. Server med helstekte poteter, timian og hvitløk til. En fryd for smak- og luktesansene. 
Over 60 min
Avansert
PORSJONER4

Ingredieser

Hvitløkspoteter

Saus

Fremgangsmåte

  • Vend kalvestek i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrot og purre. Varm olivenolje i en jerngryte, og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett hakkede grønnsaker og persille. Hell over hvitvin og vann.
  • Vask potet, og legg dem med skall i en smurt ildfast form. Ha hvitløk og kvister av timian i formen, og legg en liten skje smør over hver av potetene. Strø på salt.
  • Stikk et steketermometer i steken og sett gryten med lokk inn i ovnen på 175 °C, beregn 1 1/2 - 2 timer steketid. Når termometeret viser 62 °C - 65 °C er steken ferdig. La den hvile i 15-20 minutter. Stek poteter i ovn sammen med steken. Sjekk potetene når steken tas ut, og skru eventuelt opp temeraturen til 200 °C de siste minuttene.
  • Sil stekesjy fra kalvesteken og kok opp. Rør maisstivelse i litt kaldt vann, og spe blandingen i sausen. Ha salvie og kapers i sausen like før servering.
  • Skyll spinat under rennende kaldt vann. Fres kantareller i smør, tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.
  • Server kalvestek med hvitløkspoteter, kantareller, spinat og saus.
Print