Meny

Kalvestek i gryte

Kalvestek-i-gryte

Oppdatert

Over 60 min
Middels
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Kalvestek i gryte

Du trenger ikke ovn for å lage stek. Den gode gamle jerngryta, eller den moderne titangryta med glasslokk, gir minst like godt resultat. Her blir alle godsmakene fra steken tatt vare på i form av en deilig stekesjy, som er grunnlaget for fløtesausen. Kalvestek med fløtesaus, fornem mat for både bestemor og barnebarn. 
PORSJONER4

Ingredieser

Saus
Helsteket poteter
asparges

Fremgangsmåte

  • Gni steken med salt og pepper, og brun den raskt i smør i gryta. Sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 1/2 time til steketermometeret viser 65 ºC. Ta den opp og la den hvile i ca. 15 minutter.
  • Vask potetene godt. Behold skallet på og legg dem i en smurt ildfast form. Legg kvister av timian og finhakket hvitløk over potetene. Strø på salt. Skjær smør med en ostehøvel og legg skivene over potetene. Strø på salt. Sett potetene inn sammen med steken de siste 30 minuttene. Ta ut steken og skru opp varmen til 200 °C i ca. 15-20 minutter, i mens steken hviler.
  • Sil stekkraften. Smelt smør i en kjele rør inn hvetemel til du får en glatt jevning. Hell i kraften, og rør godt mens den koker opp og tykner. La sausen koke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Ha rikelig med vann i en kjele sammen med salt og la det koke opp. Rens aspargesen, ta bort den nederste delen av stilken som er treen. Kok aspargesen ca. 5 minutter.
  • Server steken med asparges og helstekte poteter.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også