Kalvestek

Kalvestek med saus

Over 60 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Kalvekjøtt er lyst og mørt. Finner du det ikke i butikken kan de sikkert bestille det for deg.
PORSJONER4

Ingredieser

saus

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160º.
  • Smelt smør i en stekepanne. Stek kjøtt på alle sider på sterk varme, til det blir brunt.
  • Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og legg det i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser ca. 60º. Steketiden er ca. 1 t og 30 min, men er avhengig av størrelsen på kjøttstykket. Ønsker du gjennomstekt kjøtt, kan du steke til termometeret viser 70º. Ta kjøttet ut og pakk inn i folie. Hold kjøttet varmt og la det hvile i ca. 15 minutter før oppskjæring.

SAUS

  • Smelt smør og hvetemel. Spe ut med fløte og sky fra kjøttet. Smak til med salt og pepper, og kanskje en skvett sherry.
  • Server kjøttet med potetmos, saus og brokkoli.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest