Kamskjell-med-brokkoli-og-hvitløk-1

Kamskjell med brokkoli og hvitløk

20-40 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Kamskjell med brokkoli og hvitløk er en fantastisk smakfull rett som kan brukes både som hovedrett eller som en spennende forrett. Imponer gjestene med denne oppskriften. 
PORSJONER4

Ingredieser

Brokkolikrem

Hvitløkkrem

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.

Brokkolikrem

  • Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til siden. Rens resten av brokkolien, kutt i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. Mos kokt brokkoli og smør til puré. Tilsett crème fraîche, og smak til med salt og kajennepepper. Stek de avlagte brokkolibukettene lett i litt smør og smak dem til med salt og pepper.

Hvitløkkrem

  • Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.

Vinaigrette

  • Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje. Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger.
  • Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter siste uke