Kamskjell med byggrynssalat

Kamskjell-med-byggrynssalat-1

Kamskjell med byggrynssalat

Kamskjell passer godt som både forrett og småretter. I denne retten serveres kamskjell sammen med en smaksrik byggrynssalat med løk og tomat. 

Tid: Over 60 min
Grad: Middels

Ingredienser

Porsjoner: 4

Byggrynssalat

SLIK GJØR DU

  1. Dekk byggryn med vann og la stå til bløt natten over. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Tørk kamskjell godt og stek dem i smør ca. 30 sekunder på hver side.

Byggrynssalat

  1. Kok byggryn møre i bløtevannet i ca. 30 minutter og hell av overflødig vann.
  2. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
  3. Skjær løk i tynne strimler og finhakk gressløk. Surr løk i smør til den er blank og myk, men ikke brun. Rør inn de kokte byggrynene og la det surre i et par minutter. Vend inn tomat og finhakket gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Server kamskjell på en seng av byggryn.

Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd

Skriv ut