Kamskjell med byggrynssalat

Kamskjell med byggrynssalat

Kamskjell med byggrynssalat

Tid: Over 60 min
Vanskelighetsgrad: Middels
Porsjoner: 4

Kamskjell passer godt som både forrett og småretter. I denne retten serveres kamskjell sammen med en smaksrik byggrynssalat med løk og tomat. 

Skriv ut

Ingredienser

Byggrynssalat

SLIK GJØR DU

  1. Dekk byggryn med vann og la stå til bløt natten over. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Tørk kamskjell godt og stek dem i smør ca. 30 sekunder på hver side.

Byggrynssalat

  1. Kok byggryn møre i bløtevannet i ca. 30 minutter og hell av overflødig vann.
  2. Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
  3. Skjær løk i tynne strimler og finhakk gressløk. Surr løk i smør til den er blank og myk, men ikke brun. Rør inn de kokte byggrynene og la det surre i et par minutter. Vend inn tomat og finhakket gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Server kamskjell på en seng av byggryn.

Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd

2018-06-02T07:07:10+00:00

Legg igjen en kommentar

Translate »