Kamskjell-med-byggrynssalat-1

Kamskjell med byggrynssalat

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Kamskjell passer godt som både forrett og småretter. I denne retten serveres kamskjell sammen med en smaksrik byggrynssalat med løk og tomat. 
PORSJONER4

Ingredieser

Byggrynssalat

Fremgangsmåte

  • Dekk byggryn med vann og la stå til bløt natten over. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir. Tørk kamskjell godt og stek dem i smør ca. 30 sekunder på hver side.

Byggrynssalat

  • Kok byggryn møre i bløtevannet i ca. 30 minutter og hell av overflødig vann.
  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler.
  • Skjær løk i tynne strimler og finhakk gressløk. Surr løk i smør til den er blank og myk, men ikke brun. Rør inn de kokte byggrynene og la det surre i et par minutter. Vend inn tomat og finhakket gressløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Server kamskjell på en seng av byggryn.
Kilde: godfisk.no Foto: Eva Brænd
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest