Kamskjell-med-sitron-og-ingefær-1

Kamskjell med sitron og ingefær

Ca. 20 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Denne oppskriften har spennende ingredienser fra det asiatiske kjøkken og passer utmerket som forrett. En kjapp og god rett. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene>> Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  • Skjær hvert kamskjell i to like tykke skiver.
  • Skjær vårløk i tynne skiver og ingefær i strimler.
  • Varm to tredeler av peanøttoljen i en stekepanne.
  • Ha i kamskjell og stek raskt på middels varme, ca. 30 sekunder på hver side. Legg dem på et fat.
  • Varm resten av peanøttoljen, ha i vårløk og surr den i noen sekunder.
  • Tilsett sitronsaft og sherry, og kok opp.
  • Rør inn syltet ingefær, smak til med salt og pepper, og ev. litt lake fra den syltede ingefæren.
  • Server stekte kamskjell med vårløkwoken.
Kilde: godfisk.no Foto: Tom Haga
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest