Kandiserte-epler-1
Til oppskriften

Kandiserte epler

Enten det er Halloween eller jul, så er kandiserte epler noe for enhver gane. En idé også til barneselskap. 
Over 60 min
Middels
Julemat
PORSJONER4

Ingredieser

  • 8 stk eple
  • 270 g sukker 3 dl
  • 1.5 dl vann
  • 1 ss glukose kjøpes på apoteket
  • 8 stk trepinne

Fremgangsmåte

  • Vask eplene og fjern stilken. Stikk trepinnene igjennom eplene.
  • Sukker, vann og glukosen has over i en kjele som varmes langsomt opp ved svak varme. Rør til sukkeret er oppløst og la det deretter få et godt oppkok. Test om kandislaken er ferdig ved å stikke en pinne ned i laken, hold denne under kaldt vann. Om det stivner og blir hardt og klart, så er laken ferdig. Om ikke laken stivner, må den kokes litt lenger.
  • Eplene dyppes i den varme kandislaken. Drei eplene hele tiden til de ikke drypper mer. Sett eplene på et oljepenslet bakepapir til alt er kaldt og har stivnet.
Kilde: frukt.no
Print