Kanelboller1

KANELBOLLER

Over 60 min
Middels
Print
Kanelboller, skillingsboller eller kanelsnurrer er deilige søte hveteboller med krydret fyll av kanel, smør og sukker. Perfekt som turmat eller til kaffen.
PORSJONER12 kanelboller

Ingredieser

Deig

Fyll

Fremgangsmåte

Deig

  • Smelt smøret, ha i melken og rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel, sukker og kardemomme. Deigen bør eltes i 10-15 minutter.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle ut til et rektangel på 35 x 60 cm. Bre mykt smør utover leiven, men la det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Pensle stripen med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen.
  • Skjær rullen i 2 cm tykke skiver og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk med et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle kanelbollene med pisket egg og stek midt i ovnen ved 220°C i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.