Kantarellsuppe

Kantarellsuppe

20-40 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Rens kantarellene. Vask og rens vårløken og skjær opp i ringer.
  • Varm smøret i pannen surr kantarellen litt til de har mistet litt saft. Ha i vårløken og la stek raskt sammen før du krydrer med salt og pepper.
  • Fjern en tredjedel av kantarellene og legg de til siden. Hell hvitvin over resten av sopp blandingen i pannen og la det koke inn litt.
  • Ha i grønnsaksbuljongen og la det småkoke i 5 minutter. Ha i crème fraîche og matfløte og mos det hele sammen. Krydre med salt, pepper og muskat. Bruk jevning for å få en tykkere konsistens på suppen og gi den et raskt oppkok.
  • Ha i resten av kantarellene og varm suppen opp igjen. Server i dype tallerkner og strø persillen over.