Karbonader-med-løk0

 

Til oppskriften

Karbonader med løk

Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.
20-40 min
Enkel
Koldtbord
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Elt karbonadedeig lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vann.
  • Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
  • Rens løk, del løken i to og skjær den i tynne skiver. Smelt margarin og stek løken på middels varme til den er gyllen og har karamellisert seg. Krydre med salt.
  • Karbonadene brunes i margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.
  • Server nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter og grønnsaker til middag.
Kilde: matprat.no
Print